Sluit deze pagina en ga terug naar de homepagina

Werken en zorgen: praat erover

Binnen een relatie gebeurt het vaak dat na verloop van tijd een van beide partners een stap(je) opzij zet in zijn/haar loopbaan. Voor de kinderen, het huishouden of mantelzorg voor familieleden.

In de meeste gevallen zijn het vrouwen die hun carrière op een lager pitje zetten. 42% van de werkende vrouwen hebben een deeltijdse job. Werkende mannen kiezen slechts in 8% van de gevallen voor deeltijds. Dat heeft vaak grote gevolgen, bijvoorbeeld voor het pensioen en de loopbaankansen.

Als de relatie spaak loopt, zijn vrouwen vaak financieel slechter af. Om het met een statistiek te zeggen: 38,5% van de alleenstaande ouders leeft met een armoederisico, 80% van de alleenstaande ouders zijn vrouwen. Vooral vrouwen die lange tijd deeltijds werkten of thuis bleven om zorg op te nemen, zijn op dit vlak kwetsbaar.

Het Vlaamse gelijkekansenbeleid wil koppels bewust maken van de impact van deze loopbaankeuzes en hen ertoe aanzetten in een relatie dit thema niet uit de weg te gaan. Misschien zijn er alternatieven om de combinatie alsnog mogelijk te maken. Als dat onmogelijk blijkt, is het belangrijk om afspraken te maken. Die afspraken kan je ook formaliseren door bij de notaris een compensatieclausule te laten opnemen in je samenlevings- of huwelijkscontract. De clausules staan opgelijst in een brochure op maat van de notaris.

Nadenken over een waterdichte regeling is trouwens geen teken van wantrouwen in je relatie. Integendeel, het is een bewijs dat je als koppel fair en verantwoordelijk voor elkaar wilt zijn, ook als de liefde ooit voorbij zou zijn.